Juli 2017 

Voor ons werk is het noodzakelijk om via onze centrale in te kunnen loggen in de verschillende verkeersregelinstallaties en -automaten die in Nijmegen staan. Door instabiele datalijnen was dat in het verleden nog wel eens lastig.

Onze systeemleveranciers konden eventuele verbindingsproblemen vaak wel voor ons oplossen. Maar omdat het niet tot de kerntaken van deze bedrijven hoort, hadden we te vaak met vertraging te maken. Onacceptabel bij acute verkeersproblemen in een drukke stad als Nijmegen.

Contrasys heeft alle netwerkapparatuur opnieuw geconfigureerd en er vervolgens voor gezorgd dat alle verkeersapparatuur verbinding heeft met het netwerk en direct vanuit de centrale kan worden bediend. De betrouwbaarheid van ons verkeersnetwerk ging daarmee van 70% naar 100%. Een enorme winst!

Inmiddels schakelen wij Contrasys ook in voor de technische afstemming met alle afzonderlijke verkeerssysteemleveranciers. Daarmee neemt men ons een hoop lastig werk uit handen. Vaak zijn de zaken nog dezelfde dag opgelost.

Door deze prettige samenwerking kunnen wij ons tegenwoordig met ons echte werk bezighouden: het goed regelen van de verkeersstromen naar, door en uit Nijmegen. 

 

Maurice van der Zeeuw
Kwaliteitsbeheerder VRI & Verkeer Nijmegen, Gemeente Nijmegen